Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Zupa krem z cukinii

Krótki opis

Składniki

  • Cukinia 300 g, duża sztuka
  • Cebula 50 g, mała sztuka
  • Czosnek, średni ząbek
  • Jogurt naturalny, 2% tł., 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Curry, do smaku
  • Imbir, do smaku

Gotowe we

0 godzin 20 minut

Trudność

2/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko5,7 g
kalorie153,2
cukier16,5 g
tłuszcz9,0 g
błonnik4,1 g

Opis/wskazówki

1. W garnku rozgrzać oliwę z łyżką wody, dodać cebulę i czosnek. Dusić 2 minuty, aż zmiękną. Cukinię pokroić, wrzucić do garnka, zalać niewielką ilością wody. Zagotować, zmniejszyć ogień do minimum, dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę zblendować na krem, dodać jogurt. Doprawić solą i pieprzem.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij