Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Pierś z kurczaka z cytryną

Krótki opis

Składniki

  • Mięso z piersi kurczaka, 100 g
  • Sok z cytryny, 2 łyżki
  • Sałata, garść liści
  • Olej rzepakowy, 1 łyżka
  • Czosnek, ząbek
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Sól

Gotowe we

0 godzin 20 minut

Trudność

4/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko22,2 g
kalorie190,6
cukier5,0 g
tłuszcz9,5 g
błonnik 0,9 g

Opis/wskazówki

1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić łyżeczką soku z cytryny, odrobiną oliwy, oprószyć ziołami. Mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie na kilka minut i obracać od czasu do czasu, aby zrumieniło się z obu stron Sałatę umyć, osuszyć, podzielić na kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałą ilość soku z cytryny oraz pozostałe przyprawy, Wlać resztę oliwy, wymieszać. Sosem polać sałatę i upieczone mięso.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij