Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Kanapki z pastą pietruszkową

Krótki opis

Składniki

  • Pietruszka, korzeń, 100 g, średnia sztuka
  • Chrzan, 20 g, łyżka
  • Pietruszka, natka, łyżka
  • Oliwa z oliwek, łyżka
  • Chleb żytni pełnoziarnisty, 2 kromki

Gotowe we

0 godzin 15 minut

Trudność

2/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko10,1 g
kalorie337,5
cukier65,4 g
tłuszcz10,3 g
błonnik15,0 g

Opis/wskazówki

1. Pasta pietruszkowa: Pietruszkę ugotować na miękko. Zblendować z chrzanem oraz oliwą z oliwek. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wymieszać. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij