Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Frytki marchewkowe i pietruszkowe z dipem czosnkowym

Krótki opis

Składniki

  • Marchew, 100 g, średnia sztuka
  • Pietruszka, korzeń, 100 g, duża sztuka
  • Jogurt naturalny, 2% tł., 180 g, kubek
  • Olej rzepakowy, 1 łyżka
  • Czosnek, ząbek
  • Koperek, łyżka

Gotowe we

0 godzin 25 minut

Trudność

3/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko11,8 g
kalorie240,9
cukier31,6 g
tłuszcz11,5 g
błonnik9,0 g

Opis/wskazówki

1. Warzywa pokroić w słupki, skropić olejem, wymieszać. Przyprawić ulubionymi ziołami, wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Frytki piec 20 minut w temperaturze 200 st. Celsjusza. Frytki podawać z dipem z jogurtu naturalnego, czosnku i koperku.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij