Frytki marchewkowe i pietruszkowe z dipem czosnkowym
Krótki opis
Składniki
- Marchew, 100 g, średnia sztuka
- Pietruszka, korzeń, 100 g, duża sztuka
- Jogurt naturalny, 2% tł., 180 g, kubek
- Olej rzepakowy, 1 łyżka
- Czosnek, ząbek
- Koperek, łyżka
Gotowe we
0 godzin 25 minut
Trudność
3/10
1
Porcje
Wartości odżywcze
białko11,8 g
kalorie240,9
cukier31,6 g
tłuszcz11,5 g
błonnik9,0 g
Opis/wskazówki
- 1. Warzywa pokroić w słupki, skropić olejem, wymieszać. Przyprawić ulubionymi ziołami, wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Frytki piec 20 minut w temperaturze 200 st. Celsjusza. Frytki podawać z dipem z jogurtu naturalnego, czosnku i koperku.
Napisz odpowiedź lub komentarz