Dorsz na parze z zielonym puree i sałatą
Krótki opis
Składniki
- Filet z dorsza, 100 g
- Ziemniaki, 160 g, dwie średnie sztuki
- Brokuł, 150 g, połowa średniej sztuki
- Mleko, 1,5% tł., 50 g, ¼ szklanki
- Mix sałat, 100 g, pół opakowania
- Pomidor, 190 g, duża sztuka
- Sos Vinegrette, łyżka
- Sok z cytryny, łyżka
Gotowe we
0 godzin 25 minut
Trudność
5/10
1
Porcje
Wartości odżywcze
białko28,1 g
kalorie356,6
cukier45,7 g
tłuszcz10,0 g
błonnik9,9 g
Opis/wskazówki
- 1. Dorsza oprósz ulubionymi przyprawami i skrop sokiem z cytryny. Ugotuj na parze. Pure brokułowe: Ziemniaki i brokuły ugotuj (osobno). Roztłucz je z dodatkiem mleka na puree. Pomidora posiekaj i rozłóż na sałacie, polej sosem.
Napisz odpowiedź lub komentarz