Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Dorsz na parze z zielonym puree i sałatą

Krótki opis

Składniki

  • Filet z dorsza, 100 g
  • Ziemniaki, 160 g, dwie średnie sztuki
  • Brokuł, 150 g, połowa średniej sztuki
  • Mleko, 1,5% tł., 50 g, ¼ szklanki
  • Mix sałat, 100 g, pół opakowania
  • Pomidor, 190 g, duża sztuka
  • Sos Vinegrette, łyżka
  • Sok z cytryny, łyżka

Gotowe we

0 godzin 25 minut

Trudność

5/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko28,1 g
kalorie356,6
cukier45,7 g
tłuszcz10,0 g
błonnik9,9 g

Opis/wskazówki

1. Dorsza oprósz ulubionymi przyprawami i skrop sokiem z cytryny. Ugotuj na parze. Pure brokułowe: Ziemniaki i brokuły ugotuj (osobno). Roztłucz je z dodatkiem mleka na puree. Pomidora posiekaj i rozłóż na sałacie, polej sosem.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij