Burger z kotletem z indyka
Krótki opis
Składniki
- Mięso z piersi indyka, 100 g
- Otręby pszenne, łyżeczka
- Jogurt naturalny, 2% tł., łyżka
- Olej rzepakowy, 1 łyżka
- Pomidor, plaster
- Cebula, plaster
- Czosnek, ząbek
- Sałata, 2 liście
- Bułka grahamka, 100 g, duża sztuka
Gotowe we
0 godzin 25 minut
Trudność
4/10
1
Porcje
Wartości odżywcze
białko30,3 g
kalorie438,2
cukier61,9 g
tłuszcz11,1 g
błonnik8,2 g
Opis/wskazówki
- 1. Mięso zmielić w maszynce, wymieszać z solą, pieprzem i otrębami. Ugrillować na patelni grillowej na oleju. Bułkę przekroić na pół i również ugrilować. Jogurt wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Ze wszystkich składników złożyć burgera.
Napisz odpowiedź lub komentarz