Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Aromatyczna zupa kalafiorowa z curry

Krótki opis

Składniki

  • Kalafior 200 g, pół małej sztuki
  • Bulion 220 g, szklanka
  • Pestki dyni, łyżeczka
  • Jogurt naturalny, 2% tł., 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek, 2 łyżeczki
  • Curry, do smaku
  • Sok z cytryny, łyżeczka
  • Szczypiorek, łyżka

Gotowe we

0 godzin 25 minut

Trudność

2/10

1

Porcje

Wartości odżywcze

białko6,8 g
kalorie125,6
cukier13,0 g
tłuszcz8,5 g
błonnik5,2 g

Opis/wskazówki

1. Kalafior podzielić na różyczki, zalać szklanką bulionu. Dodać pół łyżeczki curry, gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Zupę zblendować, dodać łyżkę jogurtu, dwie łyżeczki oliwy i łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać szczypiorkiem i pestkami dyni.

Możesz też lubić następujące przepisy

Przepis napisany przez

admin

admin

Napisz odpowiedź lub komentarz

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij