Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl
Zuzanna Mroczkowska - ZnanyLekarz.pl

Mgr inż. Zuzanna Cybulska

 

Moją pasją i powołaniem jest człowiek. Potrafię słuchać. Sukcesy moich pacjentów to moje sukcesy. Głęboko wierzę, że odpowiednim sposobem żywienia jesteśmy w stanie poprawić swoje samopoczucie i funkcjonowanie organizmu.

Doradzam, w jaki sposób odżywiać się, aby zachować zdrowie oraz jak wspomagać leczenie chorób wywołanych przez z nietolerowanie niektórych pokarmów.

Jestem aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki, absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.

Nie korzystam z gotowych diet, z każdym pacjentem pracuje indywidualnie, uwzględniając jego stan zdrowia, nawyki, styl życia oraz preferencje żywieniowe. Potrafię wsłuchać się w potrzeby pacjenta i bardzo stara się, aby ułożony plan żywieniowy był efektywny, skuteczny i dopasowany do możliwości oraz umiejętności kulinarnych osoby, którą się opiekuję.

Stale podnoszę kwalifikacje, uczestnicząc w konferencjach, warsztatach i szkoleniach z zakresu dietetyki, alergii i nietolerancji pokarmowych, psychodietetyki, żywienia sportowców. W trakcie swojej kariery zawodowej współpracowałam lub współpracuję z profesjonalnymi placówkami medycznymi:
Doświadczenie kliniczne zdobywałam współpracując z:
– Przychodnią Lekarzy Specjalistów i Stomatologów „VITA” we Wrocławiu
– Centrum Pulmonologii i Alergologii w Karpaczu
– Centrum Medycznym EuroMediCare – szpitalem specjalistycznym oraz przychodnią we Wrocławiu
– NZOZ Przychodnią na Nowym Dworze we Wrocławiu (NFZ)
– Kliniką Diety Gryszkin we Wrocławiu

Certyfikaty/ kursy/ szkolenia
– certyfikat „Dieta w leczeniu PCOS i INSULINOOPORNOŚCI” 2017
– certyfikat „Dietetyka sportowa” 2017
– certyfikat „Dietetyk przyjazny pacjentowi z celiakią” 2017
– certyfikat „Dieta w chorobach tarczycy” 2015
– certyfikat „Immunodiagnostyka alergii i nietolerancji pokarmowych”. Cambridge Diagnostics (Polska) 2012
– certyfikat „Diagnostyka genetyczna dla dietetyków: celiakia i nietolerancja laktozy”. Polskie Towarzystwo Dietetyki Oddział we Wrocławiu 2013
– certyfikat „Najnowsze trendy w leczeniu żywieniowym alergii i nietolerancji pokarmowych”. Instytut Mikroekologii 2015
– certyfikat DF Medica Genodiet z zakresu nutrigenomiki, nutrigenetyki, ustalania diety przy wykorzystaniu testów genetycznych 2013
– certyfikat uczestnictwa w konferencji szkoleniowej z zakresu prowadzenia diety bezglutenowej. VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii. Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu 201
– uzyskanie certyfikatu „Skuteczne odżywianie i suplementacja w sporcie”, PPHU „Intermed” 2013
– certyfikat „Psychodietetykainnowacyjne podejście w leczeniu nadwagi i otyłości” 2015
– Profilaktyka Zdrowia – Iwona Gryszkin, praktyka zawodowa; zakres obowiązków: praktyczna nauka zawodu dietetyka
– szkolenie uprawniające do przeprowadzania audytów wewnętrznych systemu HACCP, Dekra
– praktyka zawodowa w Hortex Holding SA ZPOW Skrzyńsko.

Specjalizacja: dietetyka kliniczna, redukcja masy ciała, insulinooporność, Hashimoto, PCOS, nietolerancje pokarmowe

Partnerzy

Poprzez dalsze korzystanie z witryny, użytkownik wyraża zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. 2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Zamknij